En bild på en långtradare i motljus.

Speciallösningar

Vi erbjuder ett antal olika distributionslösningar som tankbilsleveranser, rullfat och pipeline för enkel och miljövänlig hantering av kemikalier inom sjukvården.

Pipelineleveranser 

Sedan ett par år tillbaka så ökar intresset för att införa så kallade pipelinesystem på sjukhusen, där delar av kemikalieleveranserna kommer i större emballage t.ex. i 200 liters fat eller IBC containers på upp till 1 000 liter.

Solveco har varit med och drivit flera projekt under de senaste åren och ansvarar i slutänden för kemikalieleveranserna till systemen. Vi har samlat på oss en stor kunskap vilken vi gärna delar med oss av.

Vi levererar i önskade förpackningar till ett kemikalieförråd där vi oftast även kopplar in och ansluter till pumpsystemen, alternativt pumpar över vätskorna till fast installerade tankar. Det returemballage som är tomt hos kunden tas tillbaka till oss för fyllning, och på så sätt återanvänds emballaget. Miljövänligt!

Fördelen är naturligtvis att själva hanteringen för ansvarig personal förenklas. Det är inte svårare än att vrida på en kran för att få den kemikalie, i just den mängd som man är i behov av. Och borta är också den tid man tidigare lade på att hämta kemikalier ur förrådet.

Drumtainer Formalin 4% - 7%

Ytterligare en leveransmodell i storförpackning är den så kallade drumtainern (se bild). Det är ett emballage i plast som innehåller ett fat på 200 liter.

Emballaget har fyra kraftiga hjul med låsfunktion och den kan relativt enkelt skjutas in till den plats där den ska användas. Emballaget är utformat så att den även kan lyftas med en gaffeltruck för enklare hantering.

Till fatet ansluts en pump för dispensering. Även denna produkt fungerar med ett utbytessystem varvid emballaget hela tiden återanvänds. Typiska kunder är obduktionsavdelningar och operationsavdelningar.  

Tankbilsleveranser

För kunder som har behov av större volymer etanol för användning i sin produktion erbjuder vi även tankbilsleveranser till kunder med skatteupplag. Volymen uppgår till mellan 5 - 20 m³. Vår vanligaste kundgrupp här är livsmedelsindustrin som t.ex. både använder desinfektionsetanol och dryckesetanol i större volymer.

I fokus

Fler nyheter »

KOSHER Certifierad Ekologisk Etanol

Solveco erbjuder ny en Kosher-certifierad ekologisk etanol speciellt lämpat för att tillfrästalla de kraven ställda av våra internationella kunder.

Ekologisk Etanol

Solveco erbjuder en fermenterad ekologisk etanol med neutral smak som lämpar sig väl för framställning av olika alkoholhaltiga drycker.

Produktkataloger

Våra produktkataloger kan du bläddra i online, skriva ut eller beställa i tryckt format från oss. Du hittar dem här!

Speciallösningar

Vi erbjuder distributionslösningar som tankbilsleveranser, rullfat och pipeline för enkel och miljövänlig hantering av kemikalier inom sjukvården.
Carola Jansson

Kontakta Solveco

Har du en fråga? Vi hjälper dig gärna.

Carola Jansson